събота, 27 септември 2014 г.

Тесна кожа, Тясна кожа

Тесна кожа, Тясна кожа /комедия/


Сериал от 4 серии, като първата серия е създадена през 1982 г. по сценарий на Синиша павич и режисура на Миша Милошевич. Главните роли са на Димитър Мита Пантич на длъжност младши референт и неговият директор Сречко Шоич., поверени съответно на Никола Симич и Милан Гутович. Сериалът постига много висока популярности гледаемост в бивша Югославия, като само за Белград статистиката гласи, че е гледан от 505 000 зрители.

Сюжетът разказва за това как младшият референт Мито всекидневно се сблъсква домашният хаос и проблемите в работата. Има три деца, съпруга и майка, които живеят заедно в тясно жилище. На всичкото отгоре фамилията е принудена да търпи и наемателка с която отношенията им са меко казани лоши. Най- малкият син Бранко се бори с училището, което воъбще не му е по вкуса и значително изостава. Най- големият син е вече абсолвент по астрономия, а дъщерята е дипломирала право, която безуспешно търси работа. Съпругата му е домакиня. Всеки от семейството си има своите потребности и иска да ги реши от заплатата на Мито, която не стига за нищо. В работата му цари корупция. За Мито единствената надежда да оправи финансовото си състояние е пускането на тото фишове по спортни прогнози за мачове. Изпада в необикновени комични ситуации със своя директор в стремежа си да достигне до справедлива оценка на работата си.
Героят Сречко Шоич за пръв път се появява през 1981 г. във филма "Лаф у сърцу".

Както казах "Тесна кожа" е един от най- гледаните филмови сериали. характерно е за него, е че във всяка серия гостува по една певица.

През 1992 г. е направена и специална пета новогодишна серия. През 2014 година се очаква премиерата на шеста серия.

Продължение на срещата между Мито и Шоич идва със тв сериала "Бела лађа"- 90 серии. с него ще ви запозная в следващата презентация.

В главните ролите:.

Никола Симић Димитрие Мита Пантич
Милан Гутовић Сречко Шоич
Ружица Сокић Персида Сида Пантич
Даница Максимовић Мира Пантич
Гојко Балетић Бранко Пантич
Александар Тодоровић Александар Саша Пантич
Јелица Сретеновић наемателката Сузана
Рахела Ферари майката на Мито
Ирфан Менсур учителя на Бранко с прякора Японец
Нада Војиновић секретарката на Шоич

Няма коментари:

Публикуване на коментар