неделя, 7 септември 2014 г.

Увод

В този блог, без да имам претенциите на специалист, ще се опитам да запълня една ниша в българското Интернет пространство, а именно- Информация за сръбското кино, актьори, режисьори, филми. Сигурна съм, че това изкуство има достатъчно много почитатели в България, но аз поне не съм срещала някъде по- подробна и систематизирана информация за него.

Предварително ще направя една уговорка: В понятието сръбско кино включвам не само това на настояща Сърбия, а и всичко направено на тази тема от бивша Югославия.

За любознателните искам да кажа, че сръбското кино се отличава с изключителни традиции, завидни постижения и устойчива приемственост. Неговият облик от самото начало , та и до днес е създаван с много любов и умение от значителни знаменити творци и актьори. То е едно от изкуствата, които по уникален начин описва балканските нрави и превъплъщения в името на една или друга цел.Ще се опитам да опиша сръбското кино с една единствена сентенция: Балканските нрави са толкова близки че понякога се чудя за някой спомен, дали съм го гледал на екрана или през прозореца!


Няма коментари:

Публикуване на коментар